+385 95 91 20 205 croswimming@gmail.com

PLIVAČKI KLUB NATATOR APSOLUTNI POBJEDNIK EKIPNOG DJELA ZAGREB OPENA

Slavlje Natatora na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju

PLIVANJE 18.07.2021. 16:53Izvor: Hina 

ZAGREB, 18. srpnja 2021. (Hina) - Na bazenima Svetice u nedjelju je okončano natjecanje na 12. Međunarodnom paraplivačkom natjecanju Zagreb Open 2021 te Drugom otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju slavljem paraplivača i paraplivačica PK Natator iz Zagreba.

 

Ukupno je nastupilo 122 paraplivača iz 13 zemalja, koji su se nadmetali u 12 disciplina, a uz naše evidentne putnike za Tokijo Dinu Sinovčića, Paulu Novinu i Tomija Brajšu nastupili su i paraolimpijci Telma Brojg Bjornsdottir iz Norveške, Katarina Draganov iz Srbije, Ilija Atadić iz Crne Gore te Sven Znidaršić Svenšek iz Slovenije.

 

"Prvo bih želio pohvaliti izvanrednu organizaciju. S obzirom da smo prije nepuna dva tjedna dobili informaciju da će se na natjecanju provesti postupak međunarodne klasifikacije trud svih ljudi morao je biti izuzetan kako bi se sve odvilo u skladu sa propisanim pravilima i mjerama. Devetero naših plivača je klasificirano i time smo riješili jedan od velikih problema hrvatskog paraplivanja proteklih godina. Istaknuo bih i odlične rezultate naše mlade perspektivne plivačice Emme Mečić koja je u disciplini 400 metara slobodno isplivala vrijeme koje je bolje od MQS paraolimpijske norme. Naša druga mlada nada Marija Badrov također je pokazala rezultatski napredak te se nadam njenom i Emminom nastupu na svjetskom prvenstvu iduće godine", naglasio je izbornik hrvatske paraplivačke reprezentacije Igor Berislavić te se osvrnuo na nastupe hrvatskih paraolimpijaca:

 

"Naši paraolimpijci Dino Sinovčić i Tomi Brajša su se upravo vratili sa napornih priprema u turskoj Antaliji i vidi se da su put i pripreme ostavile traga te su rezultati bili nešto slabiji. Naša najmlađa paraolimpijka Paula Novina je uz nekoliko osobnih rekorda pokazala da je u izvrsnoj formi. Kristijan Vincetić nažalost radi obiteljskih neodgodivih obveza nije mogao nastupiti na ovom natjecanju".

 

U Zagrebu su se nadmetali paraplivači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Islanda, Južne Afrike, Kazahstana, Nizozemske, Rusije, Slovenije, Srbije, Velike Britanije i Hrvatske. Na Drugom otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske nastupili su paraplivači Plavalnog kluba Branik iz Maribora, Plavalnog kluba Velenje, Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva te 13 hrvatskih klubova: Plivačkog kluba Zadar, Plivačkog kluba FORCA, Plivačkog kluba Frogo, PKOI Marsonija, Plivačkog kluba Cipal iz Splita, Plivačkog kluba Natator iz Zagreba, PK Vidra iz Varaždina, Sportska udruga Veliko srce, PK Cibalija iz Vinkovaca, Plivački klub Mornar iz Splita, Plivački klub Jadera, Plivački Klub Barutana i Plivački Klub Delfin.