+385 95 91 20 205 croswimming@gmail.com

ZAGREB OPEN 2021

Ovog vikenda, 17 - 18.7,2021. Zagreb, na bazen Svetice, održava se Zagreb open u organizaciji HPO, HPPS-a i plivačkog kluba Natator.
Na natjecanju će nastupiti 11 zemalja:
Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Island, Južna Afrika, Kazahstan, Nizozemska, Rusija, Slovenija, Srbija i Velika Britanija,
3 kluba iz inozemstva: Plavalni klub Branik Maribor, Plavalni klub Velenje i Plivački KLUB SPID Sarajevo,
13 hrvatskih momčadi:
Plivački klub Zadar, Plivački klub FORCA, Plivacki klub Frogo, PKOI Marsonija, Plivački klub Cipal - Split (PK Cipal), Plivački klub
Natator, PK Vidra Varaždin, Sportska udruga Veliko srce, PK Cibalae Vinkovci, Plivački klub Mornar - Split, Plivački klub Jadera, Plivački Klub Barutana i Plivački Klub Delfin.
Ovo natjecanje odobrava Svjetska paraplivačka federacija (WPS), a u sklopu natjecanja će se od 14-16. održati međunarodna klasifikacija za sportaše koje će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. Na natjecanju će nastupiti 15 ak sportaša koje ćemo gledati u Tokyu.
Na natjecanje u Zagrebu dolazi jaki britanski dvojac: plivačica Brock Whiston ,četverostruka svjetska rekorderka (S8) sa posljednjeg SP u Londonu 2019. i Zara Mullooly (S10) osvajačica srebra i bronce na SP 2019.
Na natjecanju će nastupiti 3 hrvatska predstavnika na paraolimpijskim igrama u Tokiju Tomi Brajša, Paula Novina za koju je Hrvatska dobila pozivnicu za igre a koja ovim nastupom treba potvrditi kriterij nastupa na Igrama i Dino Sinovčić, aktualni svjetski prvak i europski viceprvak.