+385 95 91 20 205 croswimming@gmail.com

DINO SINOVČIĆ VICEPRVAK EUROPE

Prvog dana natjecnja na europskom prvenstvu Dino Sinovčić osvojio je srebrnu medalju u disciplini 100 m leđno, klsse S6, sa rezultatom 1:16.48.

Dino je sa rezultatom 1:17.70 imao prvo vrijeme kvalifikacija. U finalnoj utrci od Dine bio je bolji Francuz Laurent Chardard koji je isplivao vrijeme od 1:16.19, dok je bronca pripala Talijanu Antoniu Fantinu s vremenom od 1:20.77.

Izbornik reprezentacije nio krio zadovoljstvo

Prije svega velike čestitke Dini Sinovčiću na osvojenoj srebrnoj medalji na WPS Europskom Prvenstvu u disciplini 100 metara leđno (S6). Čestitke njegovom treneru Slobodanu Glavčiću i cijelom stručnom timu na odlično odrađenoj pripremi. Ovo je izniman trenutak ne samo za hrvatski plivački sport već i za sport osoba sa invaliditetom. U ovim iznimnim okolnostima koje su na svima nama ostavile traga, pa tako i na Dini koji je prije nepunih mjeseca dana prebolio COVID19, uspjeli smo zajedničkim snagama ostvariti ovaj sjajan rezultat. Ovo je zaista dobar rezultat i pokazatelj kako su Dino i njegov trener Slobodan na dobrom putu za nadolazeće POI. Danas je nastupao i Matej Petrlić u disicplini 50 metara slobodno (S10) koji je osvojio 12. mjesto. Matej se nažalost kroz cijelu sezonu borio sa povredama a otplivao je rezultat 0.2 sekunde sporiji od svog najboljeg tako da i sa njegovim nastupom možemo biti zadovoljnii.