Logo
Ispiši ovu stranicu

WPS SP - LONDON 9 -15.9.2019.

Petero hrvatskih plivača na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Londonu
ZAGREB, 5. rujna 2019. (Hina) - Hrvatska paraplivačka reprezentacija otputovat će u petak u London, u kojem će se od 9. do 15. rujna održati WPS svjetsko paraplivačko prvenstvo u Aquatic Centru Queen Elizabeth gdje su održana  i plivačka natjecanja tijekom 14. Paraolimpijskih igara 2012. U konkurenciji 600 plivača iz 60 zemalja boje Hrvatske branit će Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić , Ante Rađa, Tomi Brajša i Paula Novina.
"Najveće očekivanje imam od Dina Sinovčića koji bi se trebao boriti za jedno od odličja u utrci na 100m leđno u klasi S6. Iza njega je Kristijan Vincetić koji ima "paklenu" konkurenciju u klasi S9 na 100m leptir i 400m slobodno. Od Ante Rađe, kategorija S7, i Tomija Brajše, kategorija S4, očekujem dobre rezultate i nadam se ulasku u finale. Što se tiče nastupa juniorke Paule Novine u kategoriji SB8 očekujem da na 100m prsno obori osobni rekord, ali njoj bi ovo prvenstvo trebalo  biti dobra priprema za buduća velika natjecanja", izjavio je uoči puta  izbornik reprezentacije Slobodan Glavčić  koji je naglasio da je Hrvatska dobila samo dvije kvote za nastup na paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020., a do sada su norme isplivali  Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić,  Ante Rađa i Tomi Brajša, a koja će dvojica plivati u Tokiju izbornik će odlučiti u veljači iduće godine.
 Trenutno ponajbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić uoči odlaska u London naglašava:“Što se tiče pripremnog procesa, smatram da smo odradili glavninu posla, uz kratak period odmora  gdje mi se upalila tetiva bicepsa pa smo morali pauzirati nekoliko dana. U Londonu me očekuje jako uzbudljiva utrka na 100 m leđno jer se prva tri rangirana plivača nalaze unutar jedne sekunde. Ove godine držim drugu poziciju na svjetskoj rang listi u disciplini 100 m leđno i nadam se da će se sve poklopiti pa da napadnem zlato, kako bih nakon europskog zlata iz Dublina prošle godine dodao i svjetsko zlato.  Na tom putu neće mi biti nimalo lako, ali obećavam dati sve od sebe pa kako bude. Osim 100 m leđno nastupam još u disciplinama 100 i 50 slobodno, ali te utrke će mi poslužiti samo kao priprema za 100 m leđno. Kako god da bude ovo je samo još jedna stuba i još jedna provjera više za paraolimpijske igre dogodine za koje sam već ispunio normu te vjerujem da ću nastupiti nakon paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. i u Tokyu 2020.“, zaključio je paraolimpijac Dino Sinovčić.

(Hina) xdm yad

Sva prava HPSOI @ 2013 | © iDEAL MEDIA