+385 95 91 20 205 croswimming@gmail.com

IPC svjetsko prvenstvo Mexico - Kristijan Vincetić ima najviše izgleda za odličje

 

ZAGREB, 13. rujna 2017. (Hina) - Najviše izgleda za osvajanje odličja na Svjetskom plivačkom prvenstvu osoba s invaliditetom, koje će se od 30. rujna do 6. listopada održati u Mexico Cityu, ima naš trostruki  paraolimpijac Kristijan Vincetić.  

"Najveće šanse za osvajanje odličja Vincetić  ima na 100m leptir  jer u njegovoj kategoriji tjelesnog oštećenja, po pristiglim prijavama, ima treće vrijeme.  U ostale dvije discipline očekujem da na  400m slobodno izbori nastup u finalu, a na 100m slobodno polufinale", izjavio je prije odlaska  u Meksiko  izbornik  plivačke paraolimpijske reprezentacije Slobodan Glavčić.

Hrvatska plivačka reprezentacija osoba s invaliditetom će vrijeme do nastupa na SP provesti u poznatom Meksičkom centru za visinske pripreme La Loma gdje će obaviti završne pripreme i proći neophodan proces adaptacije na velike nadmorske visine. 

"U sastavu naše reprezentacije je i Ante Rađa koji na 100m leđno ima peto prijavljeno vrijeme i od njega u toj disciplini očekujemo nastup u finalu. Na dvostruko manjoj dionici Ante je ušao s B normom i od njega na 50m objektivno ne možemo očekivati plasman u finale ali zato možemo dobro plivanje i popravak osobnog rekorda", kazao je  uoči puta trener naše plivačke paraolimpijske reprezentacije  Mirko Samarđić.

(Hina) xdm yad