+385 95 91 20 205 croswimming@gmail.com

Allianz u suradnji s Anom Sršen pokrenuo projekt "Treneri velikog srca"

ana srsenPočetkom listopada Allianz je u suradnji s Anom Sršen, poznatom hrvatskom paraolimpijkom, pokrenuo poseban plivački program za djecu s teškoćama u razvoju. Program se temelji na poznatom Halliwick konceptu i bit će aktivan u Splitu, Puli, Opatiji, Čakovcu, Vukovaru i Varaždinu. U projektu sudjeluje pet trenera, a podršku im pružaju i hrvatski paraolimpijci Karlo Rajković, Matija Grebenić, Dino Sinovčić i Kristijan Vincetić. Kao inicijator cijelog projekta, Ana Sršen je istaknula: „Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj te se nadamo kako je to samo početak. Projektom želimo doprijeti do što više djece s teškoćama u razvoju te ih dovesti na bazen. Želimo djeci omogućiti da provedu kvalitetno vrijeme na bazenu i da zavole vodu kao medij u kojem mogu slobodno plivati“. Ana Sršen je i naglasila kako je plivanje bazični sport te da je Halliwick koncept razvijen kako bi se djecu s teškoćama u razvoju naučilo plivati i na taj način pripremilo na neovisnost u vodi. Plivanje za neku djecu s teškoćama u razvoju znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe.

Ključan faktor u cijelom procesu su upravo treneri koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu u kojoj se članovi međusobno podupiru. Višnja Bunić, Jadran Rubeša, Mirko Samardžić, Ivan Pervan i Marina Tadić treneri su velikog srca, koji kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uče djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine i naučili plivati.
"Zaista je sjajno vidjeti kako se zajedničkim radom i inicijativom događaju vrlo važni koraci za djecu s teškoćama u razvoju, za njihove roditelje i cijele obitelji, ali i puno šire, za lokalne zajednice i paraolimpijski pokret u cjelini. Nama u Allianzu velika je čast biti dijelom ovog projekta i sa zadovoljstvom nastavljamo aktivnu suradnju s kolegama iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora.
Nadamo se da je ovo samo početak te da će projekt uskoro zaživjeti u cijeloj Hrvatskoj", izjavila je Lana Zeković Mellé, voditeljica korporativnih komunikacija Allianza.

Plivačke škole počele su s radom 1. listopada 2013. Prvo službeno predstavljanje za javnost je na rasporedu u Varaždinu, a održat će se u srijedu 9. listopada na gradskim bazenima s početkom u 19 sati. Otvaranju će, uz organizatore, prisustvovati gradonačelnik Varaždina Goran Habuš.

Projekt "Treneri velikog srca" svojevrsna je nadogradnja dosadašnje inicijative "Paraolimpijski školski dan" koju Allianz provodi s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i osnovnim školama s ciljem obrazovanja učenika o invalidnosti i sportu.